Helpen waar geen helper is – activiteiten

Medische hulp

De medische zorg in de Pauluskerk is bedoeld voor mensen die om allerlei redenen problemen hebben bij de toegang tot de gezondheidszorg, zoals de huisarts, of verloskundige.

Lees meer

Vluchtelingenwerk

De Pauluskerk helpt mensen zonder geldige papieren met juridische steun, met praktische hulp en met intensieve begeleiding naar een duurzame oplossing voor hun situatie. Het perspectief van de hulpvrager is daarbij leidend.

Lees meer

Open huis

Het open huis van de Pauluskerk wordt ook wel de huiskamer van Rotterdam genoemd. Iedereen is hier welkom. Vrijwilligers schenken koffie of thee en er zijn gratis boterhammen.

Lees meer

Eethuis

Elke maandag tot en met vrijdag is er een Eethuis in de Pauluskerk: een gezonde, gezamenlijke maaltijd voor iedereen die geen mogelijkheid heeft om zelf te koken.

Lees meer

Wassen en douchen

In overleg met de kosterij kunnen mensen op een aantal vaste momenten in de week hun was doen en drogen, met een wasdroger. Ook kunnen zij in overleg met de kosters gebruik maken van een warme douche.

Kapper

Wekelijks geeft een vrijwilliger een gratis knipbeurt, aan iedereen die een gewone kapper niet kan betalen. Opgeven bij de mensen van het Welkom (bij de ingang).

Externe-hulp-organisaties

Bekijk hier een overzicht van een aantal externe hulp organisaties

Lees meer