Afscheid ds. Dick Couvée

Op 13 november 2020 gaat ds. Dick Couvée, predikant-directeur van de Pauluskerk, na twaalf bewogen jaren met emeritaat. Om zoveel mogelijk ruimte te maken en iedereen gelegenheid te geven afscheid te nemen, zijn er meerdere momenten waarop we stil staan bij zijn vertrek. Sommige bijeenkomsten zijn ook via live stream te volgen, in Theater Rotterdam, of vanuit huis. We vragen je steeds je voor 15 oktober aan te melden. Eind oktober hoor je op welke bijeenkomst(en) er plaats voor je is.

Paulus Podium

24 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur, in de Kerkzaal.
Op deze bijeenkomst is geen plaats meer voor toeschouwers. Er is nog wel plaats voor bezoekers die willen optreden. 

Het Paulus Podium is een plek waar verhalen van bezoekers en andere Rotterdammers neerstrijken. Ritme, snaarspel, spoken word, schilderij of dans. Een spontane jamsessie of een weldoordacht gedicht: alles is mogelijk!

Dit Paulus Podium staat in het teken van ‘afscheid’ en is bedoeld voor bezoekers en vrijwilligers van de Pauluskerk. Bezoekers treden op, een video van de optredens wordt vertoond tijdens het afscheid op 13 november.

Vrijwilligers en bezoekers die de optredens willen bijwonen, kunnen zich opgeven via de link hieronder. Mensen zonder e-mailadres kunnen zich (ook) aanmelden op een inschrijflijst in de kerk. Er is door corona waarschijnlijk niet voor iedereen plaats, dus ben er snel bij! De eerste plaatsen zijn voor de mensen die zich het eerst aanmelden.
Bezoekers die willen optreden kunnen zich aanmelden bij Thamar Kemperman, coördinator Kunst & Cultuur, in de kerk, of per e-mail:  thamarkemperman@pauluskerkrotterdam.nl.

Angels on Diamond Street

4 november, van  19.00 uur tot 21.00 uur, in de Kerkzaal. Inloop 18.30 uur. 
Alleen voor vrijwilligers en bezoekers van de Pauluskerk.
Opgeven voor 15 oktober.

Een kerk uit Philadelphia en haar bezoekers worstelen om het hoofd boven water te houden en blijven strijden voor gerechtigheid. Op 4 november draaien we deze bijzondere documentaire van Petr Lom en Corinne van Egeraat, speciaal voor bezoekers en vrijwilligers in de Pauluskerk.

De documentaire vertelt het verhaal van The Church of the Advocate, in een van de armste wijken van de V.S. De dominee, Renee McKenzie, vecht als een leeuwin om het Eethuis in de kerk open te houden. De kok deelt behalve haar maaltijden dagelijks een bak liefde uit aan bezoekers. Ondertussen biedt de kerk kerkasiel aan een gezin uit Mexico. Uitzetting hangt ze als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Na de documentaire gaan we in gesprek, met elkaar en met de mensen uit de documentaire, dominee Renee Mc. Kenzie en Mamie, de kok, via een live verbinding met de V.S. Gaan we in Rotterdam toe naar Amerikaanse toestanden? Hou houd je hoop in dergelijke moeilijke omstandigheden? Hoeveel lijkt de Pauluskerk op deze kerk en wat doen wij anders? Ga mee in gesprek.

Mensen zonder e-mailadres kunnen zich (ook) aanmelden op een inschrijflijst in de kerk. Er is door corona niet voor iedereen plaats, dus ben er snel bij! De eerste plaatsen zijn voor de mensen die zich het eerst aanmelden.

Afscheidsdienst in de Pauluskerk

Zondag 8 november. Van 15.00 tot 16.15 of 16.30 uur. Koffie na afloop. 
Opgeven voor 15 oktober.

Op zondag 8 november vindt de afscheidsdienst plaats, in de Pauluskerk. Vanwege de coronamaatregelen kan naar verwachting niet iedereen de dienst bijwonen in de Kerkzaal. In de Kerkzaal is plaats voor ongeveer 40 mensen. Op het kerkplein, waar ongeveer 20 mensen kunnen zitten, kunt u de dienst live volgen via een televisiescherm.
Ook in Theater Rotterdam is de dienst via live stream te beleven. Voor de live stream in Theater Rotterdam dient u zich apart aan te melden (hieronder). Daarnaast kunt u de dienst ook thuis live volgen, via YouTube, met deze link.
Uiteraard zijn de eerste plaatsen in de Kerkzaal voor de mensen die zijn verbonden aan de geloofsgemeenschap, dus ook voor bezoekers en vrijwilligers van de Pauluskerk. U hoort uiterlijk eind oktober waar er plaats voor u is. Na afloop van de dienst kunt u – in aangepaste maar waardige vorm – afscheid nemen van ds. Couvée.

Heeft u vragen over de afscheidsdienst, dan kunt u  mailen naar  Jan Blankers, e-mail: janblankers@yahoo.com. Bellen kan ook: (06) 10132589.

Opgeven is niet meer mogelijk. 

Afscheidsdienst via live stream in Theater Rotterdam

Zondag 8 november. Van 15.00 tot 16.15 of 16.30 uur.
Opgeven voor 15 oktober.

Wie de laatste kerkdienst niet ter plekke kan bijwonen, kan deze samen met anderen live volgen op een groot scherm in Theater Rotterdam. De toegang is uiteraard gratis. U kunt de dienst ook thuis live volgen, via YouTube. Hier volgt u de afscheidsdienst op 8 november vanuit huis. 

Opgeven is niet meer mogelijk

Mini-symposium in de Pauluskerk

Vrijdag 13 november. Van 13.30 tot 16.45 uur. Pauluskerk.  
Opgeven voor 15 oktober.

Wat is er aan de hand in de stad en in de rest van Nederland? Wat zijn nu de meest kwetsbare mensen en wat zijn hun verhalen? Wat hebben zij vooral nodig? En wat is dan de rol van de kerk en het diaconaat? Verschillende sprekers reflecteren op deze vragen, tijdens deze middag, over armoede en achterstand, over macht en verzet en over ‘though love’. Met: Katinka Broos (stichting wijkpastoraat Rotterdam), bezoekers van de Pauluskerk, Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman), Thijs Tromp (bijzonder hoogleraar diaconaat, PThU) en een afsluitend woord van burgemeester Aboutaleb. Download hier het programma. Thuis kunt u het symposium live volgen via YouTube.

Vanwege de coronamaatregelen is er geen gezamenlijke receptie, maar zijn er drie kortdurende recepties, die elkaar opvolgen. Voor de receptie moet u zich apart opgeven. Dat kan onderaan deze pagina.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Mini-symposium via live stream in Theater Rotterdam

Vrijdag 13 november. Van 13.30 tot 16.45 uur. Theater Rotterdam.
Opgeven voor 15 oktober.

Wie het symposium niet in de Pauluskerk kan bijwonen, kan deze via live stream volgen, in Theater Rotterdam. De toegang is gratis. U kunt het symposium ook thuis live volgen, via YouTube.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Receptie

Vrijdag 13 november.
Er zijn drie recepties:
16.45 uur, Theater Rotterdam.
17.30 uur, Cafe Floor, naast Theater Rotterdam
18.30 uur, Pauluskerk, Kerkzaal (vooral voor medewerkers (dus ook vrijwilligers), bezoekers, vrienden, familie en (oud)- collega’s)

Opgeven voor 15 oktober.

Na afloop van het symposium is er gelegenheid om afscheid te nemen van ds. Dick Couvée, tijdens de receptie. De receptie vindt plaats in drie rondes. Elke ronde duurt ongeveer drie kwartier. Zo hebben zo veel mogelijk mensen de gelegenheid om 13 november gedag te zeggen. Onder het genot van een klein hapje bij de borrel heffen we het glas.

Om te zorgen dat we goed kunnen voldoen aan de coronamaatregelen, vragen we u zo mogelijk aan te sluiten bij onderstaande:

Receptie 1: Volgt u het symposium via livestream in Theater Rotterdam, dan heeft de receptie van 16.45 uur de voorkeur.

Receptie 2: Volgt u het symposium live in de Kerkzaal, dan heeft de receptie van 17.30 uur in cafe Floor de voorkeur. Het symposium eindigt om 16.45 uur. U kunt direct daarna in café Floor terecht. ds. Dick Couvée arriveert hier om 17.30 uur.

Receptie 3: De receptie om 18.30 uur in de Pauluskerk is vooral voor vrienden, familie, medewerkers (dus ook vrijwilligers), bezoekers en (oud)-collega’s.

Aanmelden is niet meer mogelijk