Wat doen wij?

Geloofsgemeenschap

De Pauluskerk is een open (geloofs)gemeenschap en kent geen leden. Ieder die dat wil doet mee: onze bezoekers, vrijwilligers, mensen in Rotterdam en omgeving die zich aangesproken voelen tot ons werk of de diensten. Een weldadige mengelmoes van talen, kleuren en (geloofs)culturen.

Kerkdiensten

Elke zondag is er een dienst in de Pauluskerk. Er zijn verschillende diensten. De diensten zijn hier live te volgen.

Lees meer

Pastoraat

Tekst volgt

Lees meer

Kerkcafé

In het kerkcafé koppelen we de actualiteit en de levensverhalen van bezoekers aan de Heilige Boeken en andere inspirerende teksten of beelden: vaak een bijzonder moment in de dag. Kijk voor de actuele dagen en tijden in de kalender.

Avondgebed

Elke vrijdagavond is er van 20.00 tot 20.45 uur een avondgebed in de Kerkzaal. We staan stil bij de goede en verdrietige dingen van de afgelopen week en vragen kracht voor de komende week. Er is zang, gebed en bijbeluitleg.

Seniorenconvent

In het seniorenconvent bespreken deelnemers (55+) allerlei levensvragen met elkaar. Veel van hen zijn oud-vrijwilligers die graag hun band met de Pauluskerk behouden.

Lees meer

Leerhuis

Maandelijks, tien keer per jaar behalve in juli en augustus, verdiepen we ons o.l.v. dominee Kees Schakel in teksten uit de TeNaCh, woorden uit de Tora, Profeten en Geschriften van het Oude Testament.

Lees meer

PAIS werkgroep

De Pauluskerk is nauw verbonden aan de PAIS werkgroep Rijnmond, die aandacht vraagt voor de positie van Palestijnen in Palestina en Israël en het Kairos-document.

Lees meer

Vriendschapsband Beith Sahour

Er bestaat een speciale vriendschapsband tussen de Pauluskerk en de Evangelisch Lutherse School en kerk in Beith Sahour.

Lees meer

Wereldwinkel

Elke eerste zondag van de maand verkopen Marian Stompedissel en Rosina Tekesta, na de kerkdienst, Fairtrade producten: producten uit Palestina, lectuur over eerlijk delen wereldwijd, Pauluskerkpostzegels en andere zaken.

Lees meer

Stiltecentrum

De Pauluskerk heeft een stiltecentrum, open voor iedereen die de stilte op wil zoeken: reizigers, medewerkers, buurtbewoners en anderen. Het is ook in gebruik voor cursussen en vergaderingen en is te huur.

Present

Half juni vindt de presentatie plaats van een uniek foto- en verhalenboek: Present. Peter van Beek fotografeerde de afgelopen jaren tientallen bezoekers van de Pauluskerk Rotterdam