You win some, you lose some.

De verhalenmachine is terug van weggeweest. Deze bijzondere ‘automaat’ is het eindresultaat van het project ‘You win some, you lose some’, dat Lieke van Pruijssen en Bieke Versloot van 2014 tot 2016 organiseerden bij de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting. Lieke en Bieke gingen met bezoekers op excursies. Ze deden allerlei workshops, voerden gesprekken en selecteerden hieruit een tiental bijzondere audio-verhalen. Het thema van de verhalen was: geluk, toeval, pech en overleven.

De Verhalenmachine ging in 2016 en 2017 op tournee door de stad en stond onder meer in supermarkten, op festivals, in de Bibliotheek en op de Universiteit. Veel Rotterdammers hebben de verhalen beluisterd. Nu is de Verhalenmachine terug in de Pauluskerk. Hij is in permanente bruikleen.

Feestelijke opening
Op 4 juli namen we de Verhalenmachine feestelijk in gebruik. Tijdens een “Cultureel Spreekuur”, hingen we op zoek naar de betekenis van toeval en geluk in ons leven.

Hoe werkt de Verhalenmachine?
Trek aan de handel en aanvaard het lot! Er hoeft geen geld in. Zet een koptelefoon op (hangt aan de zijkant), druk op start en haal de hendel over. Je wint een audioverhaal, of enkel een quote. Je mag zo vaak luisteren als je wilt.

Voor meer informatie over het project kijk op www.rotterdamsgeluk.nl

Foto: Geertje van Achterberg