Wij zoeken een programmacoördinator Kunst & Cultuur

Vanuit duidelijke betrokkenheid en affiniteit met mensen in de marge en een intrinsieke gedrevenheid, voer je als Programmacoördinator ‘Kunst & Cultuur’ het programma uit dat de bezoekers van de Pauluskerk ondersteunt in een perspectiefvol bestaan. Bezoekers van de Pauluskerk zijn o.a. dak- en thuisloze mensen, mensen zonder verblijfspapieren, mensen met psychiatrische achtergrond, mensen uit Midden en Oost Europa / Noord Afrika en mensen die anderszins een afstand tot de samenleving kennen. Vanuit verbinding weet je contact te leggen met potentiële deelnemers en stimuleer je hen tot deelname aan het K&C-programma.

Het programma bestaat uit diverse projecten die de bezoekers helpt zichzelf te ontwikkelen, te ontplooien en te vermaken. Hierbij kun je denken aan o.a. een open atelier, schrijverscafé, percussie- en gitaarles, zanggroep, dialoog- en thema-avonden, het bezoeken van musea en open podia, etc.. Hierbij wordt nauw samengewerkt met bijv. Theater Rotterdam, Museum Booijmans van Beuningen, Moving Futures en De Doelen. De diverse projecten worden begeleid door kunstenaars en professionals, soms met hulp van vrijwilligers. De functionele leiding ligt bij de programmacoördinator.

De programmacoördinator die we zoeken begrijpt van welke betekenis kunst en cultuur is voor de bezoekers van de Pauluskerk en weet hierin verbindend en overstijgend te werken.

Over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam
De Pauluskerk Rotterdam komt op voor alle mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp economisch, sociaal en spiritueel niet redden. Dit doet zij d.m.v. individuele hulpverlening, bezinning, geloofsversterking en actie voor kwetsbare mensen in de marge van de samenleving, zoals dak- en thuislozen, verslaafden, psychiatrische patiënten, eenzame ouderen en jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan. De Pauluskerk is een groeiende organisatie die volop in beweging & ontwikkeling is en wordt op dit moment bezocht door zo’n 1500 mensen per week.  Lees meer over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk

Wie zoeken wij?
Het accent van deze functie ligt enerzijds op het uitvoeren van het huidige programma en deze breed onder de aandacht brengen zodat zoveel als mogelijk mensen kunnen participeren.

Werving en PR-taken zijn daarmee onderdeel van de functie. Anderzijds dient onderzocht te worden op welke wijze het huidige aanbod uitgebreid / aangevuld kan worden met nieuwe projecten, zodat er (blijvende) aansluiting is op de vragen die vanuit de bezoekers worden gesteld.

Programma’s en projecten binnen het programma K&C zijn vaak in samenhang met andere projecten binnen de Pauluskerk. Naast een nauwe samenwerking in het Rotterdamse culturele werkveld, wordt er ook nauw samengewerkt met zowel de bezoekers zélf, als andere disciplines binnen de Pauluskerk, zoals de hulpverlening, coördinator ‘arbeid, opleidingen en dagbesteding’, coördinator vrijwilligers en de medewerker communicatie.

Verbindend kunnen werken en goede communicatieve eigenschappen zijn dus noodzaak.

Als programmacoördinator draag je tevens verantwoordelijkheid voor toegewezen budgetten (en dus ook de financiële administratie ervan), het planmatig opstellen en uitvoeren van de eigen jaarplannen en het verbinden van het programma met interne en externe projecten. I.s.m. de directie en/of meewerkende podia draag je evt. bij aan de werving van de financiële middelen.

Nodig om te hebben / kunnen:

 • Minimaal HBO
 • Ruime ervaring met / kennis van het culturele netwerk in Rotterdam;
 • Woonachtig zijn in (de omgeving van) Rotterdam;
 • Sociale vaardigheid voor coachen, leidinggeven en onderhouden van de in- en externe contacten;
 • Sociale vaardigheid om contact te leggen met potentiële deelnemers van het K&C-programma om hen te stimuleren en te behouden in de activiteiten;
 • Affiniteit met Kerk en religie;
 • Kennis van- en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Projectmatig kunnen denken en werken;
 • Plan- en organisatievermogen;
 • Budgettaire verantwoordelijkheid kunnen dragen;
 • Een (financiële) administratie kunnen voeren;
 • Zelfstandig en vanuit eigen regie kunnen werken;
 • Bereidheid om wanneernodig ook in avonden en weekenden te werken;

Prettig eigenschappen om te hebben:  

 • Ondernemend, kansen kunnen creëren, benutten en initiëren;
 • Teamplayer, ‘you never walk alone’ 🙂
 • Netwerker;
 • Pionier;
 • Ontwikkeltalent;

Verdere informatie
Wij zoeken iemand voor 16 uur per week, om te beginnen met een jaarcontract met de intentie deze bij geschiktheid te verlengen.  Wij volgen de CAO Sociaal werk waarbij de programmacoördinator K&C is ingedeeld in schaal 8 met een maximum van € 3624,- bij fulltime dienstverband. De inschaling geschiedt op basis van relevantie van je eerdere werkervaring en eerder verdiende salaris.

Solliciteren kan door vóór donderdag 25 juli een motivatiebrief + CV te sturen naar  info@pauluskerkroterdam.nl . De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandagochtend 29 en dinsdag 30 juli in de ochtend / begin van de middag.

Meer informatie?
Gewoon even vragen! Dat kan door even te bellen naar het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 – 411 8132)  en te vragen naar Joeri Snel.
Mailen mag ook;  joerisnel@pauluskerkrotterdam.nl