Levenkracht versterken?

Werk, opleiding en dagbesteding

Mensen kloppen vaak bij de Pauluskerk aan omdat ze direct hulp nodig hebben, met een dak boven het hoofd, een uitkering, of voor een maaltijd. Pas als de meest nijpende problemen zijn opgelost ontstaat er soms ruimte om het leven opnieuw richting te geven. Om dat te stimuleren hebben we allerlei activiteiten op het gebied van werk, opleiding en dagbesteding. Lees meer.

Mindfulness

Wat er op ons pad komt hebben we vaak niet in de hand. Wel hoe we er mee omgaan. Tijdens begeleide stilte-oefeningen leer je zonder oordeel te observeren wat je denkt en wat je voelt. Kijk in de kalender voor de tijden, of lees meer.

Naaiatelier

Voor iedereen die kleding zelf wil verstellen, of hulp zoekt bij het vermaken van kleren. We maken mooie dingen van gebruikte stoffen. Kijk in de kalender voor actuele tijden.

Kledinghuis

Vrijwilligers en bezoekers werken in het Kledinghuis. Hier kan iedereen met weinig geld aan goede kleding komen: broeken, overhemden, jasjes, winterjassen, schoenen of sjaals. Open iedere maandag, woensdag en vrijdag.

Taallessen

In de Pauluskerk kun je lessen Nederlands volgen. Aanmelden gaat via de mail: taalles@pauluskerkrotterdam.nl. Voor de actuele tijden, kijk in de kalender.

Yoga

Yoga helpt om ruimte te maken en je open te stellen. Soms vinden mensen daarmee balans en nieuw perspectief. Bezoekers van de Pauluskerk, vrijwilligers, studenten en andere Rotterdammers volgen samen (gratis) lessen in ons stiltecentrum.

Sport

Bezoekers van de Pauluskerk kunnen gebruik maken van een sportpas, waarmee zij in het centrum van de stad gratis kunnen fitnessen.