Levenkracht versterken?

Werk, opleiding en dagbesteding

Mensen kloppen vaak bij de Pauluskerk aan omdat ze direct hulp nodig hebben, met een dak boven het hoofd, een uitkering, of voor een maaltijd. Pas als de meest nijpende problemen zijn opgelost ontstaat er soms ruimte om het leven opnieuw richting te geven. Om dat te stimuleren hebben we allerlei activiteiten op het gebied van werk, opleiding en dagbesteding. Lees meer.

Mindfulness

Wat er op ons pad komt hebben we vaak niet in de hand. Wel hoe we er mee omgaan. Tijdens begeleide stilte-oefeningen leer je zonder oordeel te observeren wat je denkt en wat je voelt.

Lees meer

Naaiatelier

Voor iedereen die kleding zelf wil verstellen, of hulp zoekt bij het vermaken van kleren. We maken mooie dingen van gebruikte stoffen. Elke maandag is er een naaiatelier in de Pauluskerk, van 13.30 tot 17 uur. Gratis deelname.

Fietsenwerkplaats: wegens corona voorlopig gesloten

Bezoekers werken mee in de fietsenwerkplaats en voeren kleine en grote reparaties uit aan fietsen, voor Rotterdammers met een kleine beurs. Open maandag, woensdag en vrijdag, van 10 tot 15 uur. Meer weten? Mail aan: aycabillic@paulsukerkrotterdam.nl

Lunchroom

Lunchroom Paulus is vijf dagen per week open. De Lunchroom biedt Rotterdammers die lang niet hebben gewerkt de kans iets nieuws te leren.

Lees meer

 

Kledinghuis

Vrijwilligers en bezoekers werken in het Kledinghuis. Hier kan iedereen met weinig geld aan goede kleding komen: broeken, overhemden, jasjes, winterjassen, schoenen of sjaals. Open iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 16 uur.

Taallessen

Nederlands, Engels en Spaans.
In de Pauluskerk kun je lessen Nederlands, Engels en Spaans volgen. Aanmelden gaat via de mail: taalles@pauluskerkrotterdam.nl

Lees meer

Yoga

Yoga helpt om ruimte te maken en je open te stellen. Soms vinden mensen daarmee balans en nieuw perspectief. Bezoekers van de Pauluskerk, vrijwilligers, studenten en andere Rotterdammers volgen samen (gratis) lessen in ons Stilte- centrum. Elke vrijdag, van 10.30 tot 11.30 uur.

Sport

Bezoekers van de Pauluskerk kunnen gebruik maken van een sportpas, waarmee zij in het centrum van de stad gratis kunnen fitnessen.