Tijdens de dienst staan we stil bij het lot van vluchtelingen wereldwijd.
Deelname: vooraf opgeven bij janblankers@yahoo.com
Voorafgaand aan de Manifestatie maken we borden en leuzen. Een uitbuitingsvrije stad. Een herbergzame stad. Een stad zonder tralies. Waar droom jij van? Laat het zien! Voor kinderen, of iedereen die zich kind voelt (Schouwburgplein).
Muziek, zang, dans, spoken word en ‘shout outs’.
Kom luisteren en laat je horen. Met onder meer: het Hip Hop Huis, Dries Verhoeven, Marlyn van Erp, Lev Avitan, dichters van de vrede, muzikanten van de Pauluskerk en nog veel meer.
Deelname: vooraf opgeven niet nodig. Houd je aan de coronamaatregelen.
Deze interactieve voorstelling toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het werk ontstaat in samenwerking met een groep Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant. De schouwburgpodia doen dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien is.
Grote Zaal Theater Rotterdam. Voor tickets: houd de website van Theater Rotterdam in de gaten.
In de Pauluskerk kun je net als vorig jaar onthamsteren. Je brengt er houdbaar voedsel en gebruiksartikelen die je kan missen. Zoals rijst, pasta, bonen, erwten, gedroogd fruit, shampoo, tandpasta, koffie of thee. Wij geven het aan mensen die het het hardst nodig hebben.
Achterzijde Pauluskerk (naast de schildering van de waterval).
Als je het goed luistert kun je het horen: gefluisterde verhalen van onzichtbare Rotterdammers. Plug in en versterk hun stemmen! Een ongewone audio tour voor moedige mensen. Iedereen kan de tour individueel lopen. Download de izi.travel app. Kies ‘Rotterdam’ en dan ‘shadows united audiotour’
Om half 5 is er een nagesprek op het Schouwburgplein voor de wandelaars. Volg de coronamaatregelen op.
Waar droom je van als je bent in een land waar je niet mag zijn? ‘Belasting betalen’, zegt iemand. ‘Een eigen kledingwinkel’, zegt een ander. ‘Ik kan niet meer dromen, maar ik laat me verrassen door wat de dag mij brengt.’ ‘Mijn dromen zijn een graf.’ Studenten van de Hogeschool Rotterdam en fotograaf Peter van Beek gingen in gesprek met bezoekers van de Pauluskerk, die geen geldige papieren hebben. Van Beek fotografeerde de mensen en hun dromen. De studenten maakt een korte podcast van hun gesprekken. De verhalen en foto’s vind je hier.
De tentoonstelling en audioverhalen zijn te horen en zien in de Pauluskerk en op het Schouwburgplein.