Museum Rotterdam toont: ‘Van Perron Nul tot nu’

Vrijdag opende in Museum Rotterdam een bijzondere tentoonstelling over heroïneverslaving in Rotterdam, van Perron Nul tot nu. De Pauluskerk heeft in de stad (en daarbuiten) een belangrijke bijdrage geleverd aan betere zorg voor verslaafde mensen en speelt daarom ook in de tentoonstelling een belangrijke rol.

De tentoonstelling toont onder meer beeldmateriaal (foto’s en video) van Perron Nul, de oude Pauluskerk en van voormalig bezoekers – en biedt ook interviews met onder meer straatarts Huub de Weert en dominee Dick Couvée. Ds. Hans Visser opende de tentoonstelling, die nog te zien is tot medio april.

Na de eerste Nederlandse gebruikers zo’n 50 jaar geleden, explodeerde het aantal heroïneverslaafden begin jaren ’80. Duizenden gebruikers zijn constant bezig met hun volgende high, goedschiks of kwaadschiks. Over de hele wereld, van New York tot Berlijn, trekt heroïne jarenlang een vernietigend spoor door de grote steden.

De tentoonstelling Van Perron Nul tot nu laat zien welke vorm de heroïne-epidemie aannam in Rotterdam, hoe er op is gereageerd en waarom heroïne naar de achtergrond is verdwenen. Centraal staat Perron Nul, de opvang voor drugsverslaafden door dominee Visser van de Pauluskerk naast het Centraal Station.

Bestel hier tickets