Het vluchtelingenwerk van de Pauluskerk helpt mensen zonder verblijfspapieren.

 

De kern van onze inzet is de menselijke waardigheid van elke bezoeker. We werken samen met hen aan een duurzaam toekomstperspectief, of dat nu hier is of in het land van herkomst. Dat doen we onder meer met juridische bijstand, begeleiding en steun in levensonderhoud. Het perspectief van de vluchteling is daarbij altijd leidend.

 

We zijn er voor mensen zonder de juiste verblijfspapieren. Zij komen uit alle delen van de wereld en hebben vaak te kampen met psychosociale, psychiatrische of medische problemen.

 

 

Wij zoeken een Medewerker Vluchtelingenwerk

(24-32 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Vanuit duidelijke betrokkenheid bij mensen in de marge en een intrinsieke gedrevenheid, ondersteun je mensen met hun vragen en problemen met verblijfstatus, sociale zekerheid, arbeid, huisvesting, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht en voedselhulp. Je informeert en biedt ondersteunende begeleiding tijdens het spreekuur en aan mensen in de woonvoorzieningen. Je werkt hierbij nauw samen met diverse instellingen en projecten. Je neemt deel aan interne en externe overleggen. Met een klein team vorm je de schakel tussen mensen zonder geldige verblijfspapieren en (maatschappelijke) instanties en organisaties, zoals IOM, IND en advocaten, maar ook het Rode Kruis, ROS en de andere hulpverlenende stichtingen in Rotterdam. Er wordt ook verwacht dat je niet weg deinst van af en toe hands-on taken. Ook heb je een signalerende functie en deel je signalen en trends met je collega’s van de Pauluskerk en het bestuur van de Pauluskerk. De afdeling vluchtelingenwerk is continu in ontwikkeling en hier wordt een actieve bijdrage van je in verwacht. Bij deze vacature hoort ook inzet van enkele uren voor de maatschappelijke acties van de Pauluskerk.

 

Wie zoeken wij?

       Je hebt minimaal HBO werk- denkniveau;

       Je bent woonachtig in (de omgeving van) Rotterdam;

       Je hebt ervaring met de doelgroep ongedocumenteerden;

       Je hebt kennis van het vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid;

       Je biedt begeleiding in het samen vinden van een duurzaam toekomstperspectief;

       Je denkt overstijgend en werkt soepel samen met collega’s van andere disciplines binnen de Pauluskerk;

       Je draagt enige verantwoordelijkheid voor budgetten en de financiële administratie ervan;

       Je bent empathisch, geduldig en kan goed luisteren;

       Je hebt ervaring met / kennis van de sociale kaart voor ongedocumenteerden in Rotterdam en Nederland;

       Je legt makkelijk contact met bezoekers;

       Je bent communicatief vaardig in het onderhouden van externe contacten en durft  hierin ook kritisch te zijn;

       Beheersing van meerdere talen is een pre (Frans, Spaans, Arabisch);

       Je kunt zelfstandig en vanuit eigen regie werken;

       Iedereen is welkom, maar je hebt (enige) affiniteit met geloof en kerk;

       Kennis van- en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen;

       Je bent flexibel (ook in werktijden) en je kunt het overzicht bewaren in hectische situaties; je kunt goed plannen en organiseren;

       Je kunt balans vinden tussen professionele afstand & nabijheid;

       Je bent ondernemend en je kunt omdenken.

 

Verdere informatie

Wij zoeken iemand voor 24-32 uur per week. Je begint met een jaarcontract met uitzicht op verlenging. Wij volgen de CAO Sociaal werk. Je wordt ingedeeld in schaal 8 van de cao sociaal werk. De inschaling geschiedt op basis van relevantie van je eerdere werkervaring en eerder verdiende salaris.

 

Solliciteren kan door een motivatiebrief + CV te sturen naar aagda.fredrikze@pauluskerkrotterdam.nl. In de sollicitatieprocedure wordt gevraagd naar een VOG.

 

Meer informatie?

Gewoon even vragen! Dat kan door even te bellen naar het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 - 411 8132)  en te vragen naar Aagda Fredrikze.

Mailen mag ook, naar:  aagda.fredrikze@pauluskerkrotterdam.nl

 

Over de Pauluskerk Rotterdam

De Pauluskerk Rotterdam komt op voor alle mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp economisch, sociaal en spiritueel niet redden. Het probeert daar te helpen waar ‘geen helper’ is en dit doet zij door individuele hulpverlening, bezinning, geloofsversterking en actie voor kwetsbare mensen in de marge van de samenleving, zoals mensen die dak- en thuisloos zijn, mensen met verslavings- of psychiatrische problemen, eenzame ouderen, jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan, vluchtelingen en mensen zonder geldige verblijfspapieren. De Pauluskerk is een groeiende organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is en wordt op dit moment bezocht door zo'n 1500 mensen per week.