Rotterdam 13 -07-2021 - slaapplek voor Oost Europeanen - sinds nachtopvang Maassilo dicht is. - Pools - Polen - dakloos - slapen nu naast de Karwei aan de Brielselaan / Balkon aan de Maashaven - alleen gebruiken in deze context, anders even overleggen met mij. fotografie@ Sanne Donders

Terugblik: stadsgesprek dakloosheid

In Rotterdam is een groeiende groep mensen op straat. Mensen die buiten slapen en nergens opvang krijgen. Op dinsdag 20 december 2022  gingen we in gesprek over wat er nodig is voor deze mensen. Met onder andere Michelle van Tongerloo (straatarts Pauluskerk en huisarts), Jan de Vries (Make the Shift) en Patrick van der Jagt (Nederlands beroemdste ex-dakloze). 

In een bomvolle zaal met een bomvol programma spraken we dinsdagavond 20 december over de toename van dakloosheid in onze stad Rotterdam, en de oplossingen voor mensen die onverhoopt op straat belanden. Met vele raadsleden, daklozen, hulporganisaties, belangenbehartigers, ervaringsdeskundigen en betrokkenen in de zaal was de algemene deler: niemand wil dit, we moeten samenwerken aan een goed plan, aan duurzaam beleid voor een structurele oplossing.

Dank aan onze sprekers zoals Patrick Van der Jagt die met kracht en humor vertelde wat leven op straat met je doet, en wat een dak boven je hoofd en hulp betekent! Michelle van Tongerloo over de zorgfuik waar we in terecht zijn gekomen. Jan de Vries die liet zien dat ook in een ‘gaaf’ land als Nederland mensenrechten worden geschonden door het ontbreken van veilige leefsituaties. En dank aan presentator Ernest van der Kwast.

Met Patrick van der Jagt, Michelle van Tongerloo, Jan de Vries, Willem van Sermondt, Belinda Beikes, Katrien Vermeulen, Larisa Melinceanu, Elisabeth van Opstall, Tjalling Vonk. En de band: The Transformers!