Minder activiteiten, open huis, eethuis en hulpverlening gewoon open

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de overheid hebben we opnieuw gekeken naar wat er mogelijk is in de Pauluskerk. Zoals altijd staat voorop dat we er alles aan doen om het open huis, eethuis en de hulpverlening open te houden en ruimte te blijven bieden voor ontmoeting. De maatregelen van de afgelopen tijd in de kerk blijven grotendeels hetzelfde, ook het beleid rondom de mondkapjes. Dat wil zeggen: voor medewerkers en vrijwilligers zijn mondkapjes verplicht en bezoekers wordt uitdrukkelijk gevraagd om een mondkapje te dragen.
(Betaalde) medewerkers werken zoveel mogelijk thuis, de hulpverlening werkt alleen op afspraak. Er zijn dus geen open inloopspreekuren. Een afspraak maken kan telefonisch, via het algemene nummer. De meeste activiteiten worden weer ‘gepauzeerd’. Een paar activiteiten gaan door, verspreid over de week. Zo bieden we bezoekers de mogelijkheid om – al is het minimaal – tóch met anderen verbonden te blijven.

De activiteiten die doorgaan

Open Atelier: maandag  13.30-16.00 uur
Kerkcafé: dinsdag 12.00-13.00 uur
Schrijverscafé: woensdag 11.00-12.00 uur
Kerkcafé: donderdag  12.00-13.00 uur
Mindfulness: donderdag  13.30-14.30 uur
Theateratelier: vrijdag 14.00-16.00 uur
Kerkdiensten: zondag 10.30 uur

Ook de bijeenkomsten rondom het afscheid van Dick Couvée gaan door, maar met een minimaal aantal deelnemers.

Paulus Podium: 24 oktober, 18.00 – 20.00 uur (zonder publiek, alleen voor bezoekers)
‘Angels on Diamond Street’: 4 november 19.00 – 21.00 uur
Afscheidsdienst 8 november: 15.00 – ca. 16.30 uur
Afscheidssymposium 13 november: 13.30 – 16.45 uur
Recepties 13 november: deze gaan door, maar deels op andere locaties. De mensen die zich hiervoor hebben opgegeven krijgen hierover aparte mail.

Alle andere activiteiten stoppen voorlopig, en waar mogelijk vinden ze online of op andere manieren plaats. Deze maatregelen duren zolang de huidige overheidsmaatregelen gelden.

Het blijft heel bijzonder dat we de Pauluskerk in deze tijd open kunnen houden, dankzij ieders betrokkenheid en inzet, voor sommigen vanuit huis, voor anderen vanuit de Pauluskerk zelf. Samen houden we de kerk open voor iedereen, met verstand en met liefde. Dat is nodig voor de mensen en voor de stad, juist nu.