Kunst & Cultuur – activiteiten

Open Atelier

Drie keer per week is er een Open Atelier, waar bezoekers tekenen, schilderen en werken aan andere kunstzinnige uitingen. Gratis deelname. Bekijk de kalender voor dagen en tijden.

Schrijverscafé

In het Schrijverscafé werken we aan proza of poëzie. Het laatste kwartier lezen we aan elkaar voor. Schrijfmateriaal is aanwezig. Het Schrijverscafé heeft al veel mooi werk voortgebracht, waaronder twee dichtbundels. Bekijk de kalender voor data en tijden. Gratis deelname.

Percussieles

Iedereen heeft ritmegevoel en dat kan je tijdens deze lessen beleven en zelf ervaren. Onder leiding van een ervaren docent leer je de trommel bespelen. Bekijk de kalender voor data en tijden. Gratis deelname.

Gitaarles

Jaime Nanoha geeft gitaarles, aan mensen die het voor het eerst spelen, maar ook aan wat verder gevorderden. Jaime geeft les op een vrolijke en ongedwongen manier en laat iedereen tot zijn recht komen. Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Gratis deelname.

Zanggroep

Onder leiding van een professionele koorleider repeteren we elke woensdag met de zanggroep van de Pauluskerk. We zingen pop, rock en ballads in  het Engels en Nederlands, en Hollandse liedjes. Iedereen kan meedoen en een liedje meebrengen. Bekijk de kalender voor data en tijden. Gratis deelname. Meedoen? Mail naar thamarkemperman@pauluskerkrotterdam.nl.

Paulus Podium

Paulus Podium is een plek waar verhalen van bezoekers en andere Rotterdammers neerstrijken. Ritme, snaarspel, spoken word, schilderij of dans. Een spontane jamsessie of een weldoordacht gedicht: alles is mogelijk! Bekijk de kalender voor het eerst volgende Paulus Podium.

Lees meer

Artist Talk

Een aantal keer per jaar vertellen de kunstenaars uit het Schrijverscafé, het Open Atelier, of deelnemers aan een van de andere kunstzinnige activiteiten meer over hun werk, tijdens een Artist Talk in de Pauluskerk. Interesse? Mail naar: thamarkemperman@pauluskerkrotterdam.nl  Bekijk de kalender.

Uitjes en excursies

Een aantal keer per jaar bezoeken we met vrijwilligers en/of bezoekers van de Pauluskerk een culturele instelling in de stad, of daarbuiten, zoals Museum Boymans, de Kunsthal, Museum Rotterdam, LantarenVenster, de Doelen en het Openluchtmuseum in Arnhem, met veel dank aan deze instellingen!

 

Theateratelier Pauluskerk

In het Theateratelier Pauluskerk maken we theater en beelden van verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Op woensdag (van 13.00 tot 16.00 uur) is er een groep voor mensen zonder verblijfspapieren. Lees meer