Expositie: Flying Condor Crossing Borders

Tien jaar dialoogtekenen
Marcha van den Hurk in samenwerking met bezoekers Pauluskerk Rotterdam
15.07.2022 — 24.07.2022
Opening: vrijdag 15 juli om 19.00 uur
Carpool – Garage Rotterdam

Gigantische kleurrijke tekeningen vullen de ruimte. Flarden van teksten en krachtige beelden buitelen over elkaar heen. De grote aansprekende dialoogtekeningen zijn onder leiding van kunstenaar Marcha van den Hurk gemaakt in het Open Atelier van de Pauluskerk.

Elf jaar geleden begon Marcha van den Hurk met kunst in samenwerkingsverband. Voor de Pauluskerk ontwikkelde zij het concept van dialoogtekenen. Elke tekening is een samenwerkingsproject. Mensen ontmoeten elkaar aan de tafel en tekenen wat hen bezighoudt. In woord en in beeld. Het resulteert in grote aansprekende kunstwerken. Ze getuigen van de verlangens, ideeën, veerkracht, humor en last van de bezoekers van de kerk. De tentoonstelling Flying Condor Crossing Borders toont een overzicht van tien jaar dialoogtekenen. Terwijl de dialoogtekeningen in meerstemmige gezamenlijkheid zijn gemaakt, kenmerken ze zich door een hoge mate van eigenheid. Het zijn vaak op zichzelf staande kunstwerken met strikt eigen signatuur en grote artistieke waarde.

In aanvulling op de dialoogtekeningen toont de expositie ook een aantal werken van individuele makers. Ook het kunstenaarsboek Prognose en de video-installatie _TRIP hebben een plek gekregen. Het zijn kunstwerken die in samenwerking met bezoekers van de Pauluskerk zijn gemaakt.

De tentoongestelde tekeningen kwamen tot stand met bijdragen van:
Abraham, Ainine, André, Bart, Bas, Ching, Darren, Ehab, Fabius, Farid, Freerk, Henk, Henk, Ilse, Inge, Jan, Janneman, Khaled, Lidie, Liesbeth, Lou, Maria, Marianne, Marco, Miny †, Monica, Mustafa, Nathalie, Nour Eddine, Patrick, Samine, Steven en vele anderen.

Programmering:
Gedurende de tentoonstelling zijn er diverse activiteiten uit het culturele programma van de Pauluskerk. Er worden workshops dialoogtekenen gegeven, er is muzikale middag en er wordt een performance opgevoerd. U kunt zicht voor deze programma’s aanmelden via carpool@garagerotterdam.nl

Carpool:
Flying Condor Crossing Borders vormt de aftrap van Carpool, een nieuw cultureel samenwerkingsproject van IDEM en Garage Rotterdam. In Carpool wordt allerlei organisaties in Rotterdam die iets met kunst en cultuur willen doen, een podium geboden.

Activiteiten i.s.m het culturele programma van de Pauluskerk:
Zaterdag 16 juli, 13:30 – 15:30
Dialoogtekenen en performance

Zondag 17 juli, 13:30 – 15:30
Muzikale middag

Woensdag 20 juli, 13:30 – 15:30
Dialoogtekenen

Zaterdag 23 juli, 13:30 – 15:30
Dialoogtekenen

Kom langs, doe mee.
Alle activiteiten zijn gratis. Laat je het weten als je komt? Je kunt je aanmelden via carpool@garagerotterdam.nl .
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met carpool@garagerotterdam.nl
Openingstijden: woensdag t/m zondag — 12.30 tot 17.30 uur