De Pauluskerk zoekt een coördinator Rondleidingen.

De Pauluskerk geeft wekelijks rondleidingen, onder meer aan scholieren, studenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Vrijwilligers van de Pauluskerk leiden de groepen rond en vertellen over het hoe en waarom van de Pauluskerk. Zij vertellen onder meer over de activiteiten die plaatsvinden in de Pauluskerk, zoals de Open Ateliers, de taallessen, het Schrijverscafé, de fietsenwerkplaats, de lunchroom, muziekavonden en vele andere activiteiten. Om de rondleidingen in goede banen te leiden zoeken wij een coördinator, voor gemiddeld twee uur per week.

De coördinator:
– Houdt een overzicht bij van alle aanvragen.
– Reserveert een ruimte bij de facilitair medewerker van de Pauluskerk.
– Gaat op zoek naar een vrijwilliger die de rondleiding kan geven.
– Onderhoudt het contact met de aanvrager, over data en tijdstip van de rondleiding.

We zoeken een vrijwilliger die:
– voor lange tijd als coördinator aan de slag wil.
– goed kan plannen en secuur werkt.
– goed om kan gaan met vrijwilligers (die de rondleidingen geven).

Je wordt uitgebreid ingewerkt door de communicatiemedewerker van de Pauluskerk. De werkzaamheden vinden plaats in overleg: je kunt desgewenst deels vanuit huis werken.

Reageren
Heb je interesse, stuur dan een korte brief met je motivatie en een c.v. naar info@pauluskerkrotterdam.nl . Heb je vragen, dan kun je bellen met Ester Segers, tel. (010) 411 81 32, of e-mail: estersegers@pauluskerkrotterdam.nl.

Over de Pauluskerk
In de Pauluskerk is iedereen welkom. We zijn er voor de meest kwetsbare mensen in de stad: vluchtelingen, mensen zonder dak boven hun hoofd, maar ook voor Rotterdammers die gewoon even onder de mensen willen zijn en langs komen voor een spelletje of een van de activiteiten.

Ons werk rust op drie pijlers: ‘helpen waar geen helper is’, ‘bouwen aan waardigheid en een zinvolle dagbesteding’ en ‘de geloofsgemeenschap’. We doen ons werk dankzij de grote betrokkenheid van ruim tweehonderd vrijwilligers en dankzij de steun van vele andere Rotterdammers.

De Pauluskerk heeft onder andere een kledingwinkel, een fietsenwerkplaats en organiseert vele culturele activiteiten, zoals Open Podia, het Schrijverscafé en film- en muziekavonden. Met de medische hulppost, het vluchtelingenspreekuur, het juridisch spreekuur en het maatschappelijk werk zijn wij een vangnet voor al die mensen die steun en hulp het allerhardst nodig hebben.