‘De Pauluskerk is mijn thuis’

Lou Wei Kee (1975): “Het is heel lang geleden dat ik de Pauluskerk voor het eerst bezocht. In de oude Pauluskerk kon je mij vinden in de catering/keuken. Nu ben ik vooral werkzaam binnen de kosterij. We komen regelmatig handen tekort, dus er is van alles te doen. Ik ben geboren in Macao (Hong Kong) en door familie ben ik destijds in Nederland terecht gekomen. Nu woon ik boven de Pauluskerk. Voor mij betekent deze kerk heel veel. We helpen mensen uit diverse lagen van de samenleving naar een nieuwe toekomst. Goede hulp is belangrijk en ligt ook in de handen van Christus. De Pauluskerk is mijn thuis. Ik voel me goed hier en kan met heel mijn hart mijzelf zijn.

Echte Rotterdammer

Collega’s hebben weleens gezegd dat ze vinden dat ik een rustige uitstraling heb. Dat ze vanzelf rustig worden als ze naar me kijken. Natuurlijk gebeurt er veel binnen de muren van de Pauluskerk en dat is zeker niet altijd even makkelijk. Dan is het fijn dat we als collega’s er ook echt voor elkaar kunnen zijn. Mijn thuisland mis ik niet. Ik woon hier al zolang dat ik me een echte Rotterdammer voel. Als ik ’s avonds in mijn warme bed lig en de dag overdenk, ben ik dankbaar voor wat het leven en God mij gebracht heeft.”