‘De Pauluskerk biedt een luisterend oor’

Gerda (63): “In september ben ik alweer drie jaar werkzaam bij de Pauluskerk Rotterdam. De tijd is echt voorbij gevlogen. Met veel plezier en passie kun je mij als vrijwilliger vinden achter de balie of in het kledinghuis. Als je nagaat dat er gemiddeld ongeveer veertig tot vijftig man per dag de kerk weten te vinden, zie je hoe belangrijk het is dat wij mensen wegwijs kunnen en mogen maken. Het geeft mij de mogelijkheid om letterlijk een helpende hand te kunnen bieden. Vroeger heb ik hier in de buurt gewoond en ben dus bekend met de omgeving. Ik ben altijd al zorgzaam geweest en heb dan ook jaren in de zorg gewerkt. Als ziekenverzorgende en in een bejaardentehuis.

Open uitstraling

Na mijn pensionering heb ik gebeld met de Pauluskerk en zo ben ik hier terecht gekomen. Ik ben een ‘fighter’. Kom op voor mezelf en de medemens. Een eigenschap die je hier goed kunt gebruiken. Ik houd van de verhalen achter de mens. Daarom bied ik ook altijd een luisterend oor. Bezoekers, maar ook mijn drie kinderen, vertellen mij wel eens dat ik een open uitstraling heb en ze mij daarom vertrouwen. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben van oorsprong Rotterdamse en denk niet dat ik ooit deze stad zal verlaten. Mijn levensmotto: Geniet van het leven. Niet zeuren, maar doorgaan.”