Arbeidsmigratie, zegen of vloek?

Prof. Mr. Tesseltje de Lange is hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en deskundige arbeidsmigratie. Op 29 september houdt zij een voordracht in de Pauluskerk over de vele gezichten (of Januskop?) van arbeidsmigratie in Nederland en Europa.

Waar halen we de vele handen aan het bed vandaan? Wie gaat die miljoen nieuwe huizen bouwen? Steeds meer werkgevers vragen om meer arbeidsmigratie. Tegelijkertijd maken relatief veel migranten en vluchtelingen gebruik van uitkeringen en is het de vraag of meer arbeidsmigratie de verzorgingsstaat onder druk zet. Oekraïense vluchtelingen vinden blijkbaar goede toegang tot de arbeidsmarkt maar we laten honderden asielzoekers voor de poorten van Ter Apel liggen. Ook zij hebben de ambitie om te werken en bij te dragen maar krijgen daartoe niet de kans. Kunnen we de 5000 migranten zonder verblijfsvergunning in Rotterdam niet gewoon laten werken net zoals we EU-burgers dat recht geven? Of kan het Canadese model van circulaire arbeidsmigratie (9 maanden hier werken en dan weer 3 maanden terug) een oplossing zijn?

Na de voordracht is er ruimte voor het stellen van vragen.

Welkom Onthaal nodigt u van harte uit voor de informatieavond ‘Arbeidsmigratie, zegen of vloek?’ op donderdag 29 september van 19:00-21.00 uur (inloop vanaf 18:45 uur) in de Pauluskerk, Mauritsweg 20, 3012 JR Rotterdam.

Toegang is gratis. Graag aanmelden via: info@samen010.nl