Levenkracht versterken

Kunst & Cultuur

Met culturele en kunstzinnige activiteiten willen we onnodige stilte doorbreken: stilte die ontstaat doordat mensen zich niet op conventionele manieren kunnen of willen uitdrukken. In de Pauluskerk maken we ruimte voor iets nieuws. Ook in verbinding met de stad.

In de Pauluskerk kun je filosoof, schilder of dichter zijn en ontstaan er andere gesprekken en nieuwe manieren om met de wereld om te gaan. Tegelijkertijd creëren we openheid en begrip in de stad voor al die mensen die niet kunnen of willen meedraaien in het bestaande economische, culturele of maatschappelijke systeem, of die daar serieus vraagtekens bij stellen. Bijna dagelijks zijn er culturele activiteiten. We werken daarnaast samen met lokale en landelijke festivals en culturele instellingen aan evenementen en voorstellingen, zoals met Podium Grounds, Moving Futures, Theater Rotterdam, Museum Boymans en Museum Rotterdam, CBK Rotterdam en de Doelen.

Door corona is er een aangepast programma. In het maandprogramma vind je de actuele activiteiten.

Open Atelier

Twee keer per week is er een Open Atelier, waar bezoekers tekenen, schilderen en werken aan andere kunstzinnige uitingen, onder begeleiding van Ilse van der Laan en Marcha van den Hurk. Gratis deelname. Maandag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Schrijverscafé

In het Schrijverscafé werken we aan proza of poëzie. Het laatste kwartier lezen we aan elkaar voor. Schrijfmateriaal is aanwezig. Het Schrijverscafé heeft al veel mooi werk voortgebracht, waaronder twee dichtbundels. Elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur. Onder leiding van Lies van Bommel. Gratis deelname.

Percussieles

Iedereen heeft ritmegevoel en dat kan je tijdens deze lessen beleven en zelf ervaren. Onder leiding van Adrian leer je de trommel bespelen. Elke woensdag, van 19.00 tot 20.30 uur. Gratis deelname.

Gitaarles

Jaime Nanoha geeft gitaarles, aan mensen die het voor het eerst spelen, maar ook aan wat verder gevorderden. Jaime geeft les op een vrolijke en ongedwongen manier en laat iedereen tot zijn recht komen. Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Gratis deelname.

Zanggroep

Ed Versloot repeteert elke woensdag met de zanggroep van de Pauluskerk. We zingen pop, rock en ballads in  het Engels en Nederlands, en Hollandse liedjes. Iedereen kan meedoen en een liedje meebrengen. Woensdag 14.00 – 15.30. Gratis deelname. Meedoen? Mail naar ed

Artist Talk

Een aantal keer per jaar vertellen de kunstenaars uit het Schrijverscafé, het Open Atelier, of deelnemers aan een van de andere kunstzinnige activiteiten meer over hun werk, tijdens een Artist Talk in de Pauluskerk. Interesse? Mail naar: steffgeelen@pauluskerkrotterdam.nl

Uitjes en excursies

Een aantal keer per jaar bezoeken we met vrijwilligers en/of bezoekers van de Pauluskerk een culturele instelling in de stad, of daarbuiten, zoals Museum Boymans, de Kunsthal, Museum Rotterdam, LantarenVenster, de Doelen en het Openluchtmuseum in Arnhem, met veel dank aan deze instellingen!

Theateratelier Pauluskerk

In het Theateratelier Pauluskerk maken we theater en beelden van verhalen die uit het leven gegrepen zijn.

Lees meer

 

Paulus Podium

Paulus Podium is een plek waar verhalen van bezoekers en andere Rotterdammers neerstrijken. Ritme, snaarspel, spoken word, schilderij of dans. Een spontane jamsessie of een weldoordacht gedicht: alles is mogelijk!

Lees meer