Wereldvluchtelingendag: theatervoorstelling Salomonsoordeel

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en staan we stil bij miljoenen mensen die op dit moment op de vlucht zijn. Op 20, 21 en 22 juni is in het kader van deze dag de theatervoorstelling Salomonsoordeel te zien in Arminius.

In deze voorstelling belicht theatermaker Ilay den Boer de weerbarstige praktijk van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Centraal staat het verhaal van zijn vriend Hassan uit Gaza. Hassans asielaanvraag wordt afgewezen en Ilay besluit dat hij wil leren over de asielprocedure bij de IND. Hiervoor doet Ilay kennis en ervaring op bij de IND en de Rechtbank Amsterdam. Hij komt erachter dat de antwoorden die hij zoekt niet zo zwart wit zijn. Ilay schetst op een ingrijpende en oprechte manier zijn worsteling met het goede willen doen en hoe dit schuurt met menselijk handelen, professionaliteit en verantwoordelijkheid. Met een persoonlijk verhaal kaart hij het politieke debat over migratiebeleid aan.

De voorstelling van maandag 20 juni is afgelast, omdat de maker corona heeft. De mensen die een ticket hadden besteld hebben inmiddels bericht gekregen. De voorstellingen op dinsdag 21 en woensdag 22 juni gaan wel door, om 20:00 uur in Arminius. En ook het diner op maandag vindt gewoon plaats, in de hal van Theater Rotterdam, van 17 tot 19 uur. Samen met bezoekers van de Pauluskerk delen we een maaltijd onder het genot van live muziek.

Tickets voor zowel de voorstelling als het diner zijn hier te bestellen.

Deze voorstelling is een samenwerking van Theater Rotterdam, de Pauluskerk en debatpodium Arminius.