Vacature Vrijwilliger Paulusmarkt (inzamelaar voedsel)

Over de Pauluskerk
Ieder mens doet ertoe. Als mensen in onze samenleving worden uitgesloten, of uitgebuit, raakt dat ons diep. Dus hier zijn we dan: midden in de stad. Open voor iedereen, zeven dagen per week. Vrijwilligers schenken koffie en thee en serveren boterhammen in het open huis. Er is hulp en medische zorg. Allerlei culturele en praktische activiteiten nodigen mensen uit hun levenskracht te versterken en hun verhalen te vertellen. Zo proberen we ruimte te maken voor iets nieuws. En versterken we de stem van mensen die in deze samenleving veel te weinig worden gehoord.

Over de functie
De Pauluskerk heeft een kleine markt waar bezoekers van de Pauluskerk voor een klein bedrag (houdbare) etenswaren kunnen kopen, zoals pasta, rijst, bonen en groenten in blik, koffie en thee. De meeste mensen worden door onze hulpverleners naar deze markt verwezen, omdat zij geen geld hebben om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Het gaat vaak om arbeidsmigranten, mensen zonder geldige verblijfspapieren, en andere mensen die dak- of thuisloos zijn.

Een deel van de etenswaren krijgen we van Rotterdammers. Een ander deel halen we op met onze supermarktacties, waarmee we houdbaar voedsel inzamelen. Elke twee weken staan we bij een supermarkt in Rotterdam, waar we mensen vragen iets extra’s te kopen en te doneren aan de Pauluskerk. We zoeken vrijwilligers die eens in de twee weken of eens per maand willen helpen bij het inzamelen.

Wat ga je doen?

  • Eens per 2 of 4 weken sta je een zaterdagmiddag bij een supermarkt in Rotterdam.
  • Je spreekt mensen aan en vraagt of ze een of twee boodschappen extra willen doen om die te doneren aan de Pauluskerk.
  • Eventueel zorg je voor vervoer van de spullen naar de Pauluskerk. Hiervoor is een bakfiets beschikbaar. é

Wat vragen we?

  • Je bent een open en vriendelijke persoonlijkheid.
  • Je hebt veel geduld en vindt het niet moeilijk uit jezelf op mensen af te stappen.
  • Je voelt goed aan wanneer je mensen met rust moet laten.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de Paulusmarkt kun je bellen of mailen naar Marga Baas, via het algemene nummer van de Pauluskerk (010) 411 81 32, of per e-mail:  margabaas@pauluskerkrotterdam.nl.
Solliciteren kan door een mail met telefoonnummer te sturen naar margabaas@pauluskerkrotterdam.nl.