Vacature vrijwillig woonbegeleider Pauluskerk

Wij zoeken een (vrijwillig) woonbegeleider in de Pauluskerk Rotterdam
Wil je maatschappelijk betrokken zijn en als vrijwilliger werken met mensen die veel levenservaring hebben, meld je dan aan als vrijwilliger. Bij de Pauluskerk heb je te maken met mensen die een rugzak bij zich hebben en nergens anders terecht kunnen.

Je ondersteunt de bewoners van de Pauluskerk bij het samenwonen met andere mensen en zorgt voor rust en harmonie. Je hebt een actieve rol in het betrekken van de bewoners, bijvoorbeeld bij koken en het schoonhouden van de leefruimte. 

Je schat in wat er op dat moment nodig is, zonder het van de bewoners over te nemen. Het meehelpen aan het creëren van een gezellige, huiselijke sfeer is een belangrijke taak. Je hebt een luisterend oor en je weet met creativiteit en improvisatievermogen de bewoners te ondersteunen.

Hierin trek je samen op met een coördinator van de Pauluskerk. Je signaleert knelpunten en je geeft dit door aan de coördinator. De werktijden per dag zijn van 07:00 uur tot 12:00 uur, 12:00 uur tot 18:00 uur en 18:00 uur tot 23:00 uur. Tijdens een gesprek gaan we met jou in overleg om te komen tot een passend aantal uren en dagen. De startdatum is 1 januari 2024.

Je herkent je in het volgende:

  • Je bent minimaal 23 jaar oud.
  • Je kunt je grenzen aangeven en door het vertoonde gedrag heen prikken.
  • Je kunt samenwerken met een diverse groep bewoners.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden.

Wij bieden: 

  • Een afwisselende vrijwilligersfunctie (uren en dagen in overleg). 
  • Een rijke omgeving aan levenservaring.
  • Reiskostenvergoeding als je met het OV reist.
  • Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen gericht op jouw werkgebied.

Sollicitatie

Word je hier enthousiast van? Neem dan contact met ons op via coördinator Hanni Bijl. Stuur een mail naar hannibijl@pauluskerkrotterdam.nl

Meer informatie?

Gewoon even vragen! Dat kan door even te bellen naar het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 – 411 8132)  en te vragen naar Aagda Fredrikze. Mailen mag ook: aagda.fredrikze@pauluskerkrotterdam.nl

Over de Pauluskerk 

Ieder mens doet ertoe. Als mensen in onze samenleving worden uitgesloten, of uitgebuit, raakt dat ons diep. Dit zorgt dat we soms mensen kortdurend een bed geven. Dit kan zijn voor kortdurend (medische) zorg, ouderen die ongedocumenteerd zijn. Dit alles onder protest, omdat er in het huidige systeem te weinig oplossingen zijn.