Vacature: programmacoördinator arbeid, opleiding en dagbesteding m/v

Algemene omschrijving
Wij geloven dat een zinvolle invulling van de dag essentieel is om perspectief in het leven te hebben. Meedoen en van betekenis zijn is belangrijk voor de mens en dus voor de bezoekers van de Pauluskerk. Ter opvolging van de huidige programmacoördinator zoekt Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk een ondernemer en netwerker met een hart voor mensen. Iemand die resultaatgericht is maar meedoen belangrijker vindt dan de resultaten. Die vanuit eigen regie en in brede samenwerking ‘de klus klaart’. Een doener die verantwoordelijkheid kan dragen en deze ook neemt. Iemand die in staat is overstijgend te denken met twee benen stevig op de grond.

Over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam
De Pauluskerk Rotterdam komt op voor alle mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp economisch, sociaal en spiritueel niet redden. Dit doet zij d.m.v. individuele hulpverlening, bezinning, geloofsversterking en actie voor kwetsbare mensen in de marge van de samenleving, zoals dak- en thuislozen, verslaafden, psychiatrische patiënten, eenzame ouderen en jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan. De Pauluskerk is een groeiende organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is en wordt op dit moment bezocht door ongeveer 1500 mensen per week.  Lees meer over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk.

Wie zoeken wij?
Als Programmacoördinator ‘arbeid, opleiding en dagbesteding’ voer je het programma uit dat de bezoekers van de Pauluskerk ondersteunt in een perspectiefvol bestaan. Het programma’s bestaat uit diverse projecten die bezoekers helpen zichzelf te ontwikkelen, te ontplooien en te vermaken. Hierbij kun je denken aan o.a. een Lunchroom, fietsenwerkplaats en kledinghuis alsook taal- en computerlessen en activiteiten ter ontspanning. De diverse projecten worden elk gerund door een eigen team van vrijwilligers, soms o.l.v. een coördinator. De teams worden functioneel aangestuurd door de programmacoördinator. Het accent van deze functie ligt enerzijds op het uitbouwen van het huidige aanbod en deze onder de aandacht brengen zodat zoveel als mogelijk mensen kunnen participeren. Anderzijds dient het huidige aanbod uitgebreid te worden met nieuwe projecten teneinde aansluiting te creëren op de vragen die vanuit de bezoekers worden gesteld. Programma’s AOD zijn vaak in samenhang met andere projecten binnen de Pauluskerk en er wordt dan ook nauw samengewerkt met andere disciplines binnen de Pauluskerk, zoals de hulpverlening, coördinator Kunst en Cultuur, coördinator vrijwilligers en de medewerker communicatie. Als programmacoördinator draag je verantwoordelijkheid voor budgetten, het planmatig opstellen en uitvoeren van de eigen jaarplannen en het verbinden van het programma met interne en externe projecten.

Nodig om te hebben
 Minimaal MBO+ werk- en denkniveau;
 Ervaring op het gebied van sociaal cultureel werk / maatschappelijke dienstverlening /
werkprojecten & dagbesteding;
 Sociale vaardigheid voor coachen, leidinggeven en onderhouden van de in- en externe
contacten;
 Affiniteit met de grote diversiteit aan bezoekers van de Pauluskerk;
 Kennis van- en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen;
 Projectmatig kunnen denken en werken;
 Zelfstandig en vanuit eigen regie kunnen werken;
 (financiële) administratie kunnen voeren;

Prettig om te hebben 
 Ondernemend, kansen kunnen creëren, benutten en initiëren;
 Teamplayer, ‘you never walk alone’
 Netwerker;
 Ontwikkeltalent;
 Budgettaire verantwoordelijkheid kunnen dragen;
 Plan- en organisatievermogen;
 Affiniteit met kerk en religie;

Verdere informatie
Wij zoeken iemand voor 16 uur per week, om te beginnen met een jaarcontract met de intentie deze bij geschiktheid te verlengen. Wij volgen de CAO Sociaal werk waarbij de programmacoördinator AOD is ingedeeld in schaal 8 met een maximum van € 3624,- bij fulltime dienstverband. De inschaling geschiedt op basis van relevantie van je eerdere werkervaring en eerder verdiende salaris.
Solliciteren kan door vóór maandag 22 april een motivatiebrief + CV te sturen naar info@pauluskerkroterdam.nl . De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 25 en maandag 29 april in de ochtend.

Meer informatie?
Dat kan door even te bellen via het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 – 411 81 32) en even te vragen naar Joeri Snel.