Ondersteuning maatschappelijk werk (m/v)

Gezocht:  Ondersteuning van het maatschappelijk werk (m/v)

Over de Pauluskerk Rotterdam
Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam komt op voor mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp economisch, sociaal en spiritueel niet redden. Dit doet zij d.m.v. individuele hulpverlening, bezinning, geloofsversterking en actie voor kwetsbare mensen in de marge van de samenleving, zoals dak- en thuislozen, verslaafden, psychiatrische patiënten, eenzame ouderen en jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan.  Lees meer over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk

Wie zoeken wij?
Wij zoeken meerdere vrijwilligers om het maatschappelijk werk te versterken. Mensen die zich structureel willen inzetten, bijvoorbeeld een dagdeel per week en/óf vrijwilligers die op afroep inzetbaar zijn, bijvoorbeeld om een bezoeker te ondersteunen bij een extern bezoek.

Het maatschappelijk werk is een dynamische plek waar veelal mensen met complexe hulpvragen worden geholpen. Het maatschappelijk werk is volop in beweging & ontwikkeling en er is veel ruimte voor eigen regie en autonomie. Er wordt dan ook een hoge mate van zelfstandigheid gevraagd en verwacht. Het huidige maatschappelijk werk bestaat momenteel uit 1 betaalde medewerker die in deeltijd werkt. Om de vele hulpvragen te kunnen beantwoorden en ruimte te bieden aan de huidige ontwikkelingen zoeken we versterking.

De vrijwilligers die wij zoeken worden door passie voor mensen gedreven, met een duidelijke affiniteit voor mensen in de marge van de samenleving. Mensen die op een natuurlijke en sociale wijze om kunnen gaan met de zeer diverse groep bezoekers én medewerkers die de Pauluskerk Rotterdam rijk is. Mensen die in hoge mate zelfstandig kunnen werken en tevens een teamspeler / netwerker zijn.

Ben jij dienstverlenend ingesteld en ben jij in staat om “de vraag achter de vraag” te ontdekken? Kun jij een stootje hebben en weet je om te gaan met de soms schrijnende vraagstukken? Weet jij je geroepen om je in te zetten voor mensen die het even niet meer weten of zien zitten? Ben jij bereid om je op structurele en/of op incidentele basis in te zetten en kun je je vinden in de werkwijze van de Pauluskerk?

Dan verwelkomen we jou graag als onze nieuwe collega J

 De werkzaamheden;
Alle werkzaamheden vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van- en in nauwe samenwerking mét de maatschappelijk werker.

 • De bezoeker die hulp vraagt als mens ontmoeten, gerust stellen en vertrouwen opbouwen.
 • a.v. dit eerste contact de bezoeker helpen de juiste hulpvraag te bepalen.
 • Vanuit de hulpvraag de bezoeker helpen overzicht te creëren de te bewandelen weg en/of de papieren / administratie.
 • Bezoekers ondersteunen bij bezoek aan externe afspraken, zoals de Vraagwijzer of Centraal Onthaal
 • Contact met externe instanties aangaan / onderhouden voor nadere informatie en/of uitvraag.
 • Algemene administratieve werkzaamheden.

Prettig om te hebben 

 • Minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau, bij voorkeur HBO-niveau;
 • Woonachtig in (de omgeving van) Rotterdam;
 • Relevante werkervaring in de hulpverlening (bijv. als MW of Persoonlijk Begeleider);
 • Kennis van de presentiemethodiek;
 • Ervaring met mensen met bijzondere en/of complexe vraagstukken;
 • Humor J
 • Een onderzoekende en nieuwgierige houding;
 • Stressbestendigheid;
 • Vermogen om creatief tot oplossingen te komen;
 • Proactieve houding / rijk aan eigen initiatief;

 Vergoeding?
Het betreft een vrijwilligersfunctie. Pauluskerk Rotterdam heeft een vrijwilligersbeleid waarin de mogelijkheid geboden wordt om reiskosten en evt. onkosten vergoed te krijgen en er is ruimte voor scholing en eigen ontwikkeling. Daarnaast werk je samen met zeer gedreven en gemotiveerde medewerkers.

Meer informatie?
Gewoon even vragen! Dat kan via het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 – 4118132)  en vragen naar Joeri Snel of Mirjam Hoeksema.

Mailen mag ook naar; joerisnel@pauluskerkrotterdam.nl of maatschappelijkwerk@pauluskerkrotterdam.nl .