Gezocht: Koster op oproepbasis / o.b.v. klein contract m/v

Ter versterking van de kosterij zoekt stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam een koster die op oproep beschikbaar is. Inschatting is dat er structureel enkele diensten per maand inzet zal worden gevraagd. De kosterij bestaat momenteel uit 5 betaalde kosters en een aantal vrijwillige kosters.

Over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam (DCP)
Diaconaal Centrum Pauluskerk Rotterdam komt op voor alle mensen in Rotterdam en omgeving, die het zonder hulp economisch, sociaal en spiritueel niet redden. Dit doet zij d.m.v. individuele hulpverlening, bezinning, geloofsversterking en actie voor kwetsbare mensen in de marge van de samenleving, zoals dak- en thuislozen, verslaafden, psychiatrische patiënten, eenzame ouderen en jongeren zonder gevoel voor richting in hun bestaan. De Pauluskerk wordt op dit moment bezocht door zo’n 1500 mensen per week.
Lees meer over Stichting Diaconaal Centrum Pauluskerk

Gestelde eisen
De persoon die wij zoeken:
Wij zoeken een collega die een duidelijke affiniteit heeft met mensen in de marge van de samenleving én op een respectvolle wijze weet om te gaan met geloof en diverse vormen van religie. Iemand die op een natuurlijk sociale wijze om kan gaan met de zeer verschillende bezoekers én medewerkers die DCP rijk is. Als koster word je soms geconfronteerd met complex en/of niet eenvoudig te hanteren gedrag. Je moet dan ook flexibel met diverse soorten gedrag kunnen ‘meebewegen’ en tegen een stootje kunnen.

Ben jij daarnaast dienstverlenend en servicegericht is ingesteld?
Iemand die zich verantwoordelijk weet voor mensen en het gebouw?
Kun je in hoge mate zelfstandig werken en werk je tegelijkertijd goed samen met anderen?
Kun je snel schakelen tussen verschillende rollen, zoals koster, facilitair medewerker, cateraar en techneut?
Ben jij bereid en flexibel om zowel ad hoc en/of volgens rooster ingezet te worden, waaronder ’s avonds en in het weekend?
Heb je minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau en ben je woonachtig in (de omgeving van) Rotterdam?

Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die we graag verwelkomen.

Algemene omschrijving
De werkzaamheden:
– gastheer zijn voor de vele bijzondere bezoekers van de Pauluskerk;
– zorg dragen voor de rust, de orde en de veiligheid;
– toezicht houden op een juist gebruik van het kerkgebouw en de inventaris door gebruikers/bezoekers;
– het schoonmaken en schoonhouden van het gebouw en de inventaris;
– het uitvoeren van algemene onderhoudstaken, waaronder kleine reparatie- en onderhoudswerkzaamheden (aan gebouw en inventaris);
– ondersteuning verlenen aan derden bij de uitvoering van algemene, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden (aan gebouw en inventaris) en bij het oplossen van storingen aan technische installaties;
– ondersteuning verlenen bij de diverse in de kerk voorkomende activiteiten, zoals Open Huis, Eethuis, Kunst & Cultuuractiviteiten, Kerkdiensten etc.;
– ondersteuning verlenen bij verhuringen en de daarbij behorende catering, etc.;
– diverse licht administratieve taken;
– samenwerken met de diverse vrijwilligers die onderdeel uitmaken van de kosterij

Prettig om te hebben
– werkervaring als facilitair medewerker (bijv. als conciërge of bedrijfscatering);
– ervaring in toezicht of beveiliging;
– in het bezit van geldig BHV;
– ervaring met de bediening van audiovisuele middelen;
– technische kennis en kunde;
– kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne (HACCP, sociale hygiëne, etc.);

Aantal uren?
Wij zoeken iemand die op oproepbasis beschikbaar is. Momenteel schatten we in dat er enkele keren per maand een beroep op je gedaan zal worden, deels volgens een gepland rooster. De mogelijkheid van een klein contract met vast aantal uren is bespreekbaar.

Salaris?
DCP volgt de CAO Sociaal werk. Als kosters wordt je ingedeeld in schaal 5 met een maximum van € 2844,- bij fulltime dienstverband. Als koster werk je onregelmatig dus ontvang je ook ORT. Je inschaling geschiedt op basis van relevantie van je eerdere werkervaring en eerder verdiende salaris.

Sluitingsdatum?
Je kunt op deze vacature reageren t/m woensdag 18 september.
De gesprekken voor de eerste sollicitatieronde staan gepland op dinsdag 24 en donderdag 26 september van 11:30 – 14:30 en vinden plaats in de Pauluskerk. Ben je geïnteresseerd, houd deze data dan vrij in je agenda.

Meer informatie?
Gewoon even vragen! Dat kan via het algemene nummer van de Pauluskerk Rotterdam (010 – 411 81 32) en vragen naar Joeri Snel. Mailen mag ook naar; joerisnel@pauluskerkrotterdam.nl ( (!) Sollicitaties niét naar dit e-mailadres versturen).