Artist Talk: Jeroen en Ainine

Woensdagmiddag 14 november praatten kunstenaars Jeroen Graus en Ainine over hun werk, tijdens een Artist Talk in de Pauluskerk.

Regelmatig organiseert de Pauluskerk Artist Talks: bijeenkomsten waarin een kunstenaar vertelt over zijn werk, maar ook over wat kunst kan betekenen als je leeft in moeilijke omstandigheden – en over wat bezoekers van de Pauluskerk zien en meemaken in de stad. Kunst bij de Pauluskerk is een stille, beeldende getuige van een leven buiten de ‘normale’ orde.

Op woensdag 14 november was er een Artist Talk met Jeroen Graus en Ainine, die een dubbelexpositie hebben in de Pauluskerk. Hun levens zijn compleet anders, maar ze vinden elkaar in de uitzonderlijke eenvoud van hun materiaal. Met enkel een  BIC balpen (Ainine) of simpel potlood en houtskool (Jeroen) scheppen ze krachtige, eigen werelden van dieren, symbolen, natuur, spiritualiteit en technologie.

Over het werk van Jeroen en Ainine
Jeroen (Keulen, 1969) kiest er als kunstenaar bewust voor zijn werk te laten zien buiten de muren van het museum of de galerie en zoekt zijn publiek op onverwachte plekken. De monumentale potloodtekening ‘Cathedral nr 5’ gaat over de impact van de huidige technologie op het menselijk leven: als een kathedraal, als een geloof.

Kunstenaar Ainine maakt zijn hyperrealistische portretten van dieren met een BIC balpen, het enige instrument dat hij had in zijn jeugd vol armoede. Met honderden fijne lijntjes wekt hij zijn dieren tot leven. Een talent bij je dragen zoals Ainine dat doet, is van grote steun in de omstandigheden waarin hij zich staande houdt: een leven zonder vaste verblijfsplaats en zonder toekomstperspectief. Het bijzondere werk van Ainine is te koop bij de Pauluskerk.

Artist Talk
Ontmoet Jeroen en Ainine tijdens de Artist Talk waarin ze vertellen over de betekenis van hun werk en stijl. Ga in gesprek met de kunstenaars en bezoekers: woensdag 14 november van 14:00 tot 15:30 uur, in de Pauluskerk (Kerkplein), Mauritsweg 20, Rotterdam.