Wereldvluchtelingendag 2019: Make the Wrong Right

Make The Wrong Right. Hier en nu. Voor al die mensen die op de vlucht zijn en elders een bestaan proberen op te bouwen. Op donderdag 20 juni, tijdens Wereldvluchtelingendag, vragen we aandacht voor hun lot.

Meer dan 68 miljoen vluchtelingen zijn er wereldwijd. Kwetsbare mensen, vaak overgeleverd aan de hulp van anderen. Vatbaar voor misbruik en uitbuiting tijdens hun soms levensgevaarlijke zoektocht naar een veilig heenkomen. Opgesloten in overvolle kampen, onder erbarmelijke omstandigheden, vaak zonder uitzicht op een oplossing, omdat niemand ze wil hebben. Of zonder papieren in Nederland, stateloos en op straat.

Doe mee aan het programma en maak uw statement
Ook dit jaar komen Theater Rotterdam en de Pauluskerk met een gezamenlijk programma op Wereldvluchtelingendag. De Pauluskerk transformeert deze dag tot een maakplaats. Bouw aan je eigen pop, tekstbord of percussie-instrument en maak daarna je statement tijdens de Make The Wrong Right-PARADE, van de Pauluskerk naar Theater Rotterdam. Daar wacht je een (gratis) diner met oude en nieuwe stadsgenoten. Vooraf opgeven via: wereldvluchtelingendag@pauluskerkrotterdam.nl. Studenten Social Work van Hogeschool Rotterdam laten filmportretten van vluchtelingen zien en de Liberiaan Bright Richards speelt daarna de voorstelling ‘The Bright Side of Life’.

Kom en doe mee. Laat van je horen en Make The Wrong Right.